Penyusuan Susu Ibu Adalah Yang Terbaik

My 2nd Breastpump : Uni Mom Allegro Breastpump

Uni Mom Allegro Breastpump

Alhamdulillh… bby baru, dpt pam baru… Inilah pump baru saya: Uni Mom Allegro Breastpump. Dah ada ank 2 ni ssh sikit nak angkut bnyk brg turun naik tangga umh, so i decide to buy another breastpump.

Cari punya cari, akhirnya wat keputusan beli Uni Mom Allegro Breastpump. Kenapa saya pilih Uni Mom Allegro Breastpump?

  1. harganya yg berpatutan..RM300
  2. kecil n ringan (dlm 500g shj)
  3. bole letrik n bateri (4 x AA batteries)
  4. bole jd double pumping
  5. paling best compatible dgn spectra 3 punyer tube n breastshield

Tapi satu  kekurangan pam ni dia tak sesuai untuk heavy duty..

Klik utk maklumat lanjut berkenaan Uni Mom Allegro Breastpump

Comments

  1. zai says:

    Yan, nk tnye ler… klau kita gu a bteri power dia sama gak ke ngan guna elektrik….lg satu klau sptra 3 n unimom mane lg ok coz harga lbh kurang aje…

  2. ida says:

    Salam nak tanya trusted website nk order unimom allegro double pump kt ner yer? Tq

  3. Ain says:

    Bila pam, mmg x bising erk? Klau compare dgn spectra 3, mana lg bising?
    Ada satu pam baru msuk msia, Rumble Tuff. So, skrg tgh compare Allegra dgn rumble tuff. Katanya rumble tuff ni 0.35kg aje beratnya. So, saya tgh compare dari segi bunyi lah plak. Tq ya

  4. [...] pun ada suggest jugak beli yang manual…tapi sya beli yang elektrik sahaja setakat ni, UniMom Allegro Breastpump…boleh double pump…harganya pun murah…dalam RM300++ shj, lepas bersalin nanti akan [...]

  5. yan says:

    mmg tak leh heavy duty..

  6. ainshanley88 says:

    Hi all, saya dah guna baru 2 bulan. tapi suction dia dah kurang da compare masa mula2 beli dulu. klau used heavy duty dia boleh rosak ke? since dah kerja ni susu makin kurang. orang cakap kena rajin pam untuk banyakkan susu

  7. is says:

    salam yan, saye tgh google review unimom ni. alhamdulillah ade yg bg good review. kalu yan sendiri, yan guna brapa kali sehari pumping guna unimom ni? pasal bunyi bising unimom ni, sekuat medele mini-e ke, kurang skit? hehehe.. tq..

  8. yan says:

    bole beli dkt pilihanibu.com…

  9. zie says:

    yan, nk tnye..kalu nak wat double pumping, breastshield dgn tube yg satu lg nk beli kt mn ek?

  10. SHAZIAN says:

    salam..sy da dpt da pump ni…memg bnyk la dpt..ni xsampai 10 min double pumping da dpt dlm 6oz… tp bising sikit la.ada silap ape2 ke yg sy kena betulkn? then yg sebelah dpt 4oz, yg satu lg 2 oz lebih je… normal ke?? xkn sebelah je stress?? ngeh2..isk….harap2 org bilik sebelah xtau la sy buat ape..hehehe…

  11. yan says:

    double pumping mudah, jimat masa n kurangkan stress kita sbb dlm 15 minit leh settle dua2 breast.

    Dlm kes saya, Yes, double pump wat susu mkn bnyk.

    bila ibu stress susu pun bole kurang..sbgai ibu bekerjaya kdg2 kita tak de bnyk masa.

    sng je double pumping ni, bole guna nursing bra kita : masukkan corong dlm bra n klip..pastu pump n tak pyh pegang..bole jd freestyle ..he3 mudah kan

  12. SHAZIAN says:

    last nak tanya.. yan biasa buat double pumping kan? memang berbeza ke if gunakan single pumping je (dari segi oz pengeluaran susu). macam kawan dia lg prefer guna single pumping utk kedua2 belah dari buat double pumping sekali..

    lg satu, macamana nak buat double pumping nih? kena pegang dengan tangan ke?

    sori la tanya soklan mudah nih..heheheh…cz takde pengalaman guna pump elektrik ni

  13. yan says:

    ok je beli online.. so far customer sume ok je.. Shazian bole tgk kat online shop Yan http://www.pilihanibu.com.

    Tq

  14. SHAZIAN says:

    hmmm..rasanya faham..jwpn tepat dan padat.. hehehe.. so kesimpulannya kos dengan nak buat double pumping dalam 368 la ye… rasa dalam bajet lagi..macam kena beli ni cz skrg tahap virus M dah makin meningkat…apa nak jadi nih.. agaknya kalo beli online je selamat tak (i mean dalam proses delivery tu bleh rosak tak?)

  15. yan says:

    shazian,

    tq bertanya..wah bnykkan soalan..he2 . Jawapan saya

    a. bergantung pd jenis bateri… saya tak dpt jawapan yg pasti
    b. unimom ni sesuai utk travelling sbnarnya.. hevy usage ni maksudnya sekali pakai jgn lebih 40 minit, pakai 4 -5 kali je sehari..lepas sekali pam tunggu 3-4 jam baru pakai balik
    c. nak double pam , tambah extra shield je..kos dlm rm68
    d. bole..botol brand biasa2 pun bole..

    ok tq…if kurang jelas bitau ye

  16. SHAZIAN says:

    assalamualaikum yan..
    saya skrg sedang menyusukan baby yg br 8 bulan. org baru n bnyk lg yg xtau.teruja baca ttg yan yg menyusukan kedua2 bb yan. buat ms ni sy gunakan medela harmony…ok, tp penat jugalah mengepam..ye la, manual kn..so rasa interested nk cr pam letrik+bateri mcm yg yan pakai ni. so nak tanya la beberapa soklan kt yan

    a. if guna bateri tu, agaknya brp kali guna sbl kena tukar bateri baru?

    b.stkt ni sy guna pam sy 3 jam sekali or kalo rajin 2 jam..so dalam sehari 3-4 kali la guna di opis. so agaknya sesuai tak sy gunakan pam ni? 9cz yan kata dia ni tak sesuai utk heavy duty..eehh..4 kali sehari kira heavy tak??) malam setakat ni sy tak pernah la pam…

    c. if sy nk buat double pumping, apa lagi aksesori yg sy kena tambh n brpa kosnya?

    d. last punya soklan.. setakat ni sy da de botol medela, mom’s little ones n avent. botol susu biasa pun ble je masuk dengan medela sy nih.. so soklannya, if sy guna pam ni, semua botol2 sedia ada ni bleh match tak?

    hehe..sorry bnyk soklan. hope yan sudi membantu

  17. nowa says:

    aa aa dah beli pun tp deliver tak lama lagi la

  18. yan says:

    Nowa dah beli ke?

  19. nowa says:

    Thanks Yan. Saya dah try, suction paling rendah tu kira ok jugak la..xde experience with other pumps pun..shud be ok la nanti kot..

  20. yan says:

    spare part sng cari ..tiub, shield compatible dgn spectra 3.

  21. yan says:

    so far pakai ok je… sbb dia comel n sgt2 ringan so bole bwk dlm handbag je..paling best bole guna bateri sekali. Pd sy sgt ok.. tp ada kwn lain yg cuba, dia kata s3 punya suction lebih lembut. Compare dgn medela, dia lebih senyap.

  22. nowa says:

    salam,

    macam mana perforamance pam ni skarang? recommended tak compared to spectra and medela?

  23. nowa says:

    salam,

    cmner performance pump ni? mudah tak nak cari spare parts?